Évről-évre megtalál néhány felkérés, ahol bemutathatom munkáimat, és a mézeskalács készítését. Így járt már nálam forgatócsoport, fotóriporter, és volt, hogy én utaztam meghívásra Budapestre az élő adásba, vagy részt vettem néhány neves eseményen.
Néhány kiemelés a
oldalról:
On a few occasions, I was also chosen as the decorator of the week.
Japánban, Tajvanon, Szingapúrban és Hongkongban a licencemmel tanítja technikáimat a JSA - Japan Saloneze Association. A glazúr csipkék, saját 3D sablonom alapján készült hintóm és a gyönyörű térhatású glazúr rózsákat, felülírást, kiterjesztett szálas technikát, mézeskalács sütést, magyaros-anikós díszítéseket, és még több is megtalálható a japán tanfolyami leírások között. glazúrozás: https://salone-ze.or.jp/jsa/3161/ mézeskalács sütés és díszítés: https://salone-ze.or.jp/jsa/62/
Of course Lambeth cakes are a bit old-fashioned now, but never fear, piping purists! Some bakers are doing their darndest to bring Lambeth to the next generation, with STUNNING results. No words. Only grabby hands.
Az élő magazin műsorban volt alkalmam nyilvánosan mézeskalácsot készíteni.
Téma: "A mézeskalács készítése otthon"
Műsorvezetők: Kovács Patrícia és Fenyő Iván
2011.december 3. Keszthely Televízió
Forgatáson nálam járt a Keszthely Televízió stábja, téma szintén az otthoni mézeskalács sütéshez adható tanácsok voltak. Sajnos a vágás után sok apró, de annál fontosabb dolog kimaradt az adásból.
"Cserszegtomajon van egy ház, ami ha nem is a mesebeli mézeskalács-házikó, de mindig finom mézeskalács-illat lengi körbe. Itt él Vargáné Orbán Anikó családjával, aki nemcsak most, karácsony közeledtével, hanem egész évben készíti a finomságokat, igaz, legtöbbször díszként rendelnek tőle.
Először gyermekkorában sütött édesanyjával, majd eltelt néhány év, és gyermekei születése után kezdett el ismét mézeskalácsot sütni, akkor még csak karácsony közeledtével. Apró süteményei népszerűek lettek, rendszeresen meghívták a helyi óvodába kézműves foglalkozásokra, majd adventi vásárokra, ahol igencsak kelendőek voltak portékái. Egyre jobban elkezdte érdekelni a mézeskalács készítésének és díszítésének titka, és éveken keresztül kutatta-tanulta-kísérletezte ki a finom és gyönyörű mézeskalácsok fortélyait.
Azóta már mindennapjai is ezzel telnek: egyre többen rendelik tőle az ízletes és díszes mézeskalácsokat. Stábunknak megmutatta a mézeskalács készítésének fortélyait."
A mézeskalács nemzetközi történeti áttekintéséhez munkáimról készült fotók, és a sütési, díszítési praktikáim adták az illusztrációt a magazin Világ Örökség sorozatában.
Szeretnéd elsajátítani a mézeskalács készítés minden fortélyát?! Kíváncsi vagy hogyan készültek ezek a mézesek? Ezen a linken tájékozódhat az általam tartott TANFOLYAMOKról, és MŰHELYMUNKÁKról.