Hozzávalók:
- 900 g finomliszt,
- 250 g cukor,
- 300 g méz, 100 g vaj,
- 3 dl tej, 20 g mézeskalács fűszerkeverék,
- 20 gramm szódabikarbóna,
A lisztbe szórjuk a szódabikarbónát, a langyosan hideg folyadékkal összegyúrjuk a tésztát. Pár perc múlva, ha már leválik a tál oldalról, akkor kész. Cipót formálva belőle, folpackba csomagolva egy napra hűtőszekrénybe tesszük.
Sütés előtt egyszerre a negyedét dolgozzuk át. 3 mm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk. Tetejét tejjel kenjük. 130 fokon hőlégkeveréssel sütjük világos zsemleszínűre. Ha kiszáradna a sütőbe, mert túl alacsony hőn sütöttük, vagy, mert tovább hagytuk bent, mint elég lett volna, akkor pár napra helyezzük párás környezetbe, visszapuhul.
Írómázat készíthetünk az eredeti legkedvesebb receptem leírása>>> szerint. A tojásfehérjét helyettesítsük csicseriborsó, vagy fehér babkonzerv levével. Tökéletes lesz írókázáshoz, terülőmázhoz, ecsethímzéshez, vagy kontúrok nélküli féldomború díszítéshez és különlegesebb féldomborműves figgurákhoz, de erősebb tartást kívánó térbeli díszítőcsöves virágokhoz (Díszítő 0, 1, 3, tanfolyamok) és felülírásos szegélydíszekhez kevésbé alkalmas.
Bővebben a mézeskalács tanfolyamokról részletesen itt olvashatsz: >>>Mézeskalácskészítő tanfolyamok sütéstől, a számtalan díszítő technikán át a "hogyan adható el" kérdéséig, kezdő, haladó és mesterkurzusok az Ékes-Édes Stúdióban.
Ha szeretnél jelentkezni
várom jelentkezésedet az elérhetőségeimen.
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező
elérhetőség:
+36 70 941 26 13
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése