Bár az eredeti mézeskalácsomnál>>> nem létezik szebb és finomabb, számolnunk kell vele, hogy sokan nem tudják elfogyasztani különböző táplálkozási allergiák és érzékenységek miatt.
Ebből a receptből tej és gluténmentesen készíthetünk mézeskalácsot. A finom liszt elhagyásával biztosan számíthatunk íz- és állagváltozásra, azonban, aki már régóta így étkezik, annak ez már nem lesz újdonság.
A megadott recept liszt hozzátevőjét lecserélhetjük, vagy váltogathatjuk is a gluténmentes lisztkeverékek közül választva. Egyre több nagyszerű, készre kevert készítmény áll rendelkezésre. Nagyobb tapasztalattal azonban magunk is beállíthatjuk kedvenc összetételünket a számos különféle magliszt őrleményekből. Ezekkel nem csak a gluténmentességet szavatoljuk, de rostban, tápértékben, nyom-, mikro- és makroelemekben gazdagabb lesz a süteményünk, mindamellett nem utolsó sorban a kisebb kalóriabevitelt is elérhetjük, illetve az előnyösebb lassú felszívódású szénhidrátokra cserélünk.
Hozzávalók:
- 300 g zabliszt,
- 200 g gesztenyeliszt,
- 1 púpozott teáskanál útifűmaghéj (Díszítésre szánt mézeskalácsnál feltétlenül szükséges, mert tartást ad a tésztának. Csak fogyasztásra szánt mézeskalács esetében elhagyható.),
- 60 g porcukor,
- 125 g kókuszzsír,
- 150 g méz,
- 3 egész tojás,
- 20 g mézeskalács fűszerkeverék,
- 10 g szódabikarbóna,
- 1 mokkáskanál só.
Bővebben a mézeskalács tanfolyamokról részletesen itt olvashatsz: >>>Mézeskalácskészítő tanfolyamok sütéstől, a számtalan díszítő technikán át a "hogyan adható el" kérdéséig, kezdő, haladó és mesterkurzusok az Ékes-Édes Stúdióban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése