2015. október 15., csütörtök

A tökéletes mézeskalács titka

Sokan keresnek fel levélben tudakolva a puha, legjobb, sőt tökéletes és tartósan szép mézeskalács "titkait".




Köszönöm mindenkinek a kedves soraikat. 
Legnagyobb igyekezetem ellenére sem tudok teljes körű segítséget adni még két blogbejegyzésbe tömörítve sem.

Magam nagyon sok receptet kipróbáltam. Igyekeztem megérteni melyik mitől működik jól, vagy kevésbé. Sokat kerestem az igazit. Az évekkel ezelőtt közkinccsé tett receptemnek azóta sincsen párja. Könnyű vele dolgozni, mert nem ragad túlságosan, mint általában a mézes tészták. Frissen kisütve is finom puha. Ha nem túl száraz a lakásunk levegője akkor puha is marad. De a jó íze és fogyasztásra kívánatos állaga mellett, a formáját is jól tartja, amit minden bizonnyal a magas arányú tojás alkotórészének köszönheti. 
Ezt a receptet mindenkinek érdemes kipróbálnia bármi legyen vele a célja - sokáig szép díszítés, vagy magas élvezeti érték - mert minden elvárásnak tökéletesen megfelel. 
Az viszont fontos, hogy a recepthez pontosan ragaszkodjunk. Mérjük le pontosan a hozzávalókat és ne adjunk hozzá semmi mást, például az összeállításnál több lisztet, ami egy igazán gyakori hibaforrás. Hagyjunk elegendő időt is a nyers tészta pihentetésére, ez is hozzájárul a sikerhez.
További javaslatokért olvassuk itt a receptet >>>

Ha ennél is többre vágyunk tudnunk kell azt is, hogy titkok nincsenek, csak számtalan olyan apró, de annál fontosabb praktika, melyekre érdemes odafigyelnünk, ha különlegesen szép, művészi és ne tovább tökéletes mézeskalácsokat szeretnénk készíteni. Ezeket a tanfolyamaimon számos órán át ismertetem szóban,  mutatok be és gyakoroltatok, ha kell javítok ki személyre szabottan a tanítványokkal.


 

Minden általunk használt eljárás, az alapanyagok gondos kiválasztásától kezdve, a használt speciális recepteken át, az elkészítési eljárásokkal, a tárolási javaslatokig a tartósságot szolgálják, hogy például megelőzzék a máz lepergését, a színek fakulását, a fényes felületek mattulását.
Mindezen információk jellegüknél fogva csak részben adhatók át írásban. Ami csak lehetséges a már említett receptben részletesen megtalálható. Sajnos a legtöbb lényeget adó információ a kivitelezésben és a gyakorlatban van. Mint ahogy azt is meglehetősen nehézkes lenne a látvány nélkül szavakkal leírni szabatosan, valamint látatlanul megérteni is hogyan, mi módon kell gondosan kidolgozni egy tésztát. 
S mivel minden mindennel összefügg, a csupán egy-egy területet érintő részinformációk nem garantálhatják a sikert.

  


Így egyetlen egy jól és könnyen betartható javaslatom van legvégül, a receptben megadottakon túl, ami némiképp az összes más gyakorlati tudás hiányát pótolhatja, amennyiben azt is szeretnénk, hogy az elkészült alkotás sokáig szép is maradjon:
Sokkal kisebb eséllyel potyog le a máz, ha a mézeskalácsokat a díszítés száradása után azonnal fólia (dísz)csomagolásba zárjuk.

Nem kell tartani tőle, csak bátran hozzáfogni az elkészítéshez.

A mézeskalács évezredek óta készített sütemény, évszázadok óta magyar népi hagyomány is. Kevesen vannak minden "titok" birtokában, mégis számtalan kedves, és szép süteményt készítenek.

Hiszem, hogy sok örömet adhat és sok sikert arathat bárki a mézeskalácsaival, legyen laikus, műkedvelő, kevesebb tapasztalattal rendelkező vagy profi.




 

Még 2013-ban közkinccsé tett Mézeskalács Receptemet >>>
mára több mint 100,000-en keresték fel. Több földrészről érkeztek elismerő és hálás levelek, amiért annyira finom süteményt sütöttek ez alapján. Nem hiába, egy tökéletes mézeskalács recept nem csak a finom végeredményre garancia, de könnyű a tészta kezelése az összeállítás és kidolgozás alatt, kifogástalan a kész mézeskalács külleme és jól eltartható is egyben.


Sok szertettel várlak:




Mézeskalács Alaptanfolyam, résztvevők munkái


Mézeskalács Alaptanfolyam, résztvevők munkái



Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező


elérhetőség:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ:
kattints a képre









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...