Az alaktartó mézeskalács tésztájának összetétele csak kicsiben méghozzá a fújatószer mennyiségében különbözik egyéb receptektől.
A titok nem is ebben van, sokkal inkább a kidolgozásban. Nagyon alaposnak kell lenni, sok időt és energiát kell befektetni, ha azt szeretnénk, szépen feszüljön, sima, fényes legyen a felülete, megtartsa az alakját.
Kézzel megformálva a tésztát és kisebb kiszúrókat, marcipán mintázókat használva csak a fantázia szabhat határt a mézeskerámia kompozícióinknak.
Persze mézeskalács csak egy kis cukormázzal lehet igazán mézeskalács, még a mézes kerámia is.
Az ételfestékek használatával kicsit el is rugaszkodtunk a mézeskalács eredeti megjelenésétől.
Izgatottan figyelem majd, ti mit szóltok hozzá, milyen reakcióitok lesznek ezeket az újszerű, nem szokványos összeállításokat látva.
Együtt is készítünk a technikával mézeskalácsokat a HALADÓ SÜTŐ TANFOLYAMON>>>Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező
elérhetőség:
+36 70 941 26 13
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése