2021. december 9., csütörtök

Mézeskalács Fenyő Asztaldíszek

7 és 6 éve (2014-2015) készítettem több darabból álló fenyőket mézeskalácsból. Az eredeti terv szerint 6-5 darabból összeállítva a legmutatósabb.  Több díszítési tervet is készítettem akkor. Sajnos csak kevés megvalósítására jutott eddig lehetőség. 







Most az idei kiállításomra készülve a szekrényben találtam négy darab megbújt fél fenyőcskét, ami annyira azért nem is kicsik. 23 cm magasak ezek csúcsdísz és talapzat nélkül.  Arra jutottam 3 D fenyőnek négy oldalból sutácska lenne. Mígnem jött a sugallat, hogy csak kettőt-kettőt illesszek egymáshoz. Különleges lett, és a nagyobb nyitószög miatt a rajzolt minta is szebben érvényesül.  Na, akkor ezt az ötletet is felírom a többi közé, kár lenne, hogy feledésbe menjen.

A fenyők ölelő karjai közé tehetünk kis betlehetmet, egy áldogáló angyalkát, vagy egy mécsest is. Természetesen legjobban mézeskalácsból díszítve illene hozzá.

(És biztosan, ha hazahozom ezeket a keszthelyi Festetics György Városi Könyvtárban rendezett önálló kiállításomról, akkor a csúcsára a csillagot is felragasztom!  Sajnos a rendelkezésre álló tároló vitrinben már nem fért volna el rajta.)








Bár fenyőt készíthetünk csak egyszerűen csillag alakú kiszúrók segítségével is. Ahogy a fotón is látható. Már azelőtt is készítettem magam is, hogy tudtam volna milyen fontos szerepet fog játszani majd az életemben a mézeskalács. Legelőszőr 20 évvel ezelőtt...



Sok szeretettel várlak:


Készséggel állok rendelkezésedre és várulak sok szeretettel:

Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező


elérhetőség:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...