2016. december 10., szombat

Gluténmentes Mézeskalács Recept

Bár az eredeti mézeskalácsomnál>>> nem létezik szebb és finomabb, számolnunk kell vele, hogy sokan nem tudják elfogyasztani különböző táplálkozási allergiák és érzékenységek miatt. 

Ebből a receptből tej és gluténmentesen készíthetünk mézeskalácsot. A finom liszt elhagyásával biztosan számíthatunk íz- és állagváltozásra, azonban, aki már régóta így étkezik, annak ez már nem lesz újdonság.

A megadott recept liszt hozzátevőjét lecserélhetjük, vagy váltogathatjuk is a gluténmentes lisztkeverékek közül választva. Egyre több nagyszerű, készre kevert készítmény áll rendelkezésre. Nagyobb tapasztalattal azonban magunk is beállíthatjuk kedvenc összetételünket a számos különféle magliszt őrleményekből. Ezekkel nem csak a gluténmentességet szavatoljuk, de rostban, tápértékben, nyom-, mikro- és makroelemekben gazdagabb lesz a süteményünk, mindamellett nem utolsó sorban a kisebb kalóriabevitelt is elérhetjük, illetve az előnyösebb lassú felszívódású szénhidrátokra cserélünk. 


Hozzávalók:

  • 300 g zabliszt,
  • 200 g gesztenyeliszt,
  • 1 púpozott teáskanál útifűmaghéj (Díszítésre szánt mézeskalácsnál feltétlenül szükséges, mert tartást ad a tésztának. Csak fogyasztásra szánt mézeskalács esetében elhagyható.),
  • 60 g porcukor,
  • 125 g kókuszzsír,
  • 150 g méz,
  • 3 egész tojás,
  • 20 g mézeskalács fűszerkeverék,
  • 10 g szódabikarbóna,
  • 1 mokkáskanál só.
Variáció a lisztre: 400 gramm rizsliszt és 100 gramm mandula liszt. A méz helyettesítésére kiváló lehetőségeket találsz ITT>>>

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba és vegyítsük össze.
Amennyiben a kókuszzsír, vagy a méz ki lenne fagyva, langyosítsuk fel. Lehűlve öntsük a tálba a tojásokkal együtt. 
Kézzel állítsuk össze a tésztát. 
Liszt nélkül átgyúrható a nyújtás előtt a munkalapon, szebb lesz, ha sima állagig ki dolgozzuk. 
Azonnal nyújtható zabliszttel hintett felületen 4 mm vastagra, kisebb formákkal szaggassuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlalpon 150 °C-ra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 12 perc alatt zsemleszínűre sütjük.
Süteményünk puha, omlós lesz.
Igény esetén szebb, fényesebb felület érhető el egy evőkanál vízzel higított tojássárgájával, vagy tojásfehérjével sütés előtt lekenve.

Írómázat készíthetünk az eredeti legkedvesebb receptem leírása>>> szerint. 





Ha szeretnél jelentkezni 
várom jelentkezésedet az elérhetőségeimen.



Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező


elérhetőség:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...