Hiába, május a kedvenc hónapom. Rajongok a rózsákért. A kertemben van több, mint 50 bokor.
Tavaszi torta glazúrozó tanfolyamon készült ez a mézes is, legalább is a rózsa.
Ilyenkor decemberben van több időm alkotni és befejeztem ezt a mézeskalácsot is. Elkészült a szegélydísze. A glazúr felülírás úgy készül, hogy többféle típusú csővel egymásra több rétegben írókázunk. Még különlegesebb az összhatás, ha színezzük a cukormázat, és miután megszáradt a díszítés adunk neki egy kis felületi festést is.
Tavaszi torta glazúrozó tanfolyamon készült ez a mézes is, legalább is a rózsa.
Ilyenkor decemberben van több időm alkotni és befejeztem ezt a mézeskalácsot is. Elkészült a szegélydísze. A glazúr felülírás úgy készül, hogy többféle típusú csővel egymásra több rétegben írókázunk. Még különlegesebb az összhatás, ha színezzük a cukormázat, és miután megszáradt a díszítés adunk neki egy kis felületi festést is.
A főmotívum térbeli elkészítéséhez megpróbáljuk utánozni a természetet. Legfőképp látni kell megtanulni, hogy ízeire bontsuk a valódi látványát, majd egyenként egymásra építsük azt a térben. Kicsi lyukon át nyomva az anyagot megformáljuk a szirmokat egyenként. Akár egy 3 D nyomtató.
Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező
elérhetőség:
+36 70 941 26 13
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése