2013. február 7., csütörtök

Esküvői mézeskalácsok pasztell színekben


Az esküvők leggyakoribb kísérő színei a pasztell színek. Lágyan, gyengéden körüllengenek. Finom érzelmi töltésük van. Nem túl karakteres jellegüknél fogva a legtöbbünk számára kellemes hatás érhető el velük. Jól párosíthatóak, nehéz velük melléfogni. Kifejezetten alkalmasak a legtöbb ünnepi helyszín hangulatának kialakításához. A Lila  

Szimbolikus értelemben:
A mértékletesség, a
 lelkiség, a szellem, a királyi, a misztika színe.

Képviseli az egyensúlyt a föld és az ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között.
Jelenthet intelligenciát, tudást, vallási áhítatot, szentséget, alázatosságot, bűnbánatot, fájdalmat, nosztalgiát.
A papi törvények, az autoritás, az igazság, a böjt, a szomorúság és a várakozás kifejezője. Jupiter színe.A Rózsaszín

A romantika és a gyengéd érzelmek, a szerelem, a kedvesség, a szeretet, a fiatalság megtestesítője.


A NarancsÁtmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi. A büszkeség, az önérzetesség, a segítőkészség, az ambíció, a kreativitás, az életerő színe.

Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe. A buddhista szerzetesek ruhájának színeként a láng, a megvilágosodás fénye, az isteni szeretet kinyilatkoztatása. 

A zsidó hagyományban a ragyogás és a pompa színe. Narancs színű virágokkal összehangolva fiatalos harmóniát hozhat létre a teljes esküvői dekorációban.
A Sárga

A jókedv, a nyár, a tettrekészség, a felszabadultság, negatív értelemben: az irigység színe. A természetesség, a megnyugvás, a remény, a termékenység,
negatív értelemben: a féltékenység színe.
Az örök fény, a felség, a hatalom kifejezője, a közvetítés jelképe emberek és istenek között.
A világos- vagy aranysárga a hit, a jóság, az intuíció, az intellektus színe. A narancssárgába hajló sárga a Nap, a melegség szimbóluma; az isteni szeretet, a bölcsesség színe; a zöldessárgát viszont a halálhoz, az irigységhez, a hitszegéshez társították.
A buddhizmusban a lemondás, a vágytalanság, az alázatosság, a szerzetesek színe.
Kínában a Föld, a középpont színe. Eredetileg császári szín volt - csak annak volt szabad sárga ruhát viselnie, aki a császári családhoz tartozott -, később az előkelőség kifejezője lett.
A keresztény hagyományban is megjelenik a sárga szín többértékűsége: lehet a szentség, a felfedett igazság kifejezője, ugyanakkor a sötétsárga az eretnekség, az árulás színe.

 A Zöld

A természetesség, a megnyugvás, a remény, a termékenység,
negatív értelemben: a féltékenység színe. 

 A tavasznak, a természet megújulásának, a növekvő életnek a kifejezője.
Különösen az örökzöld növényekhez kötődik termékenységet és halhatatlanságot kifejező szimbolikája.
A színskála „közepén” áll, kiegészítő színe a piros, s mivel a kék és a sárga elegye, jelöli egyben a színek hármasságát. Ebből adódik kétértékűsége is: lehet a fiatalság, a remény, a boldogság, ugyanakkor a változás az átmenetiség, a féltékenység jelölője.

Meleg és hideg, égi és földi keveréke.
Lehet az éretlenség, a tapasztalatlanság és naivság jelképe.
A kereszténységben a halhatatlanság, a feltámadás színe, az Erények közül a Reményé.Ezen a linken olvashatsz egyedi stílusomban készített mézeskalácsaimról.

mézeskalás

mézeskalács

mézeskalács
Felirat hozzáadásaSzeretnéd elsajátítani a mézeskalács készítés minden fortélyát?! Kíváncsi vagy hogyan készültek ezek a mézesek?
    

Ezen a linken tájékozódhat az általam tartott TANFOLYAMOKról, és MŰHELYMUNKÁKról

A mézeskalácsok készítője:

Vargáné Orbán Anikó


Itt is megtalálsz, kattints a gombra:

          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...