2017. február 20., hétfő

Tulipános Mézeskalács

Jácintok, nárciszok, tulipánok, a kis szerény hóvirág, a krókuszok és gyöngyikék után leghamarabb virágoznak tavasszal a kertben. Már nagyon várom őket.
Vágyódásomban nagy kihívás elé állítottam magam és megpróbáltam élethű tulipánokat készíteni díszítőcsővel, habzsákkal cukormázból.


cookiedecorating

A technikát nagyon szeretem, ha már jól látja a szemünk, és a kezünkben van a mozdulat pillanatokon belül készen is van egy-egy virágfej. A virágok száradás után szinte törhetetlenül strapabíróak, ha jó mázat keverünk hozzá. A színek nem fakulnak, és felületi festékeket használva bársonyosak a szirmok, akárcsak az igaziak.
Arról nem is beszélve, hogy az elkészített glazúr virágok akár éveket is pihenhetnek légmentesen lezárt dobozban felhasználásra várva, mert meg nem romlanak. royal icing tulip


Nincs is ennél nagyobb segítség egy éjszakába nyúló tortasütés, vagy ajándékozásra váró mézeskalács készítés végén előkapni a fiókból és cukormáz leveleket díszítőcsővel helybe nyomni, és ezzel egyben odailleszteni a virágokat a helyükre. Ennyivel máris kész a hihetetlenül élethű és nagyszerű, látványos díszítés, a megajándékozott örömére.
Örülök, hogy elkészülhettek ezeket a glazúr tulipánokat, mert régóta terveztem már.
Legközelebb Glazúrozó Tortadíszítő Tanfolyamokon készítünk tulipános tortafedelet márciusban!
Már alig várom!


cookiedecorating
Vargáné Orbán Anikó - oktató   

Ha szeretnél jelentkezni 
Torta Díszítő, vagy Mézeskalács Készítő  Tanfolyamra, 
szeretettel várom a jelentkezésedet az elérhetőségeimen.

Várlak a hivatalos honlapomon is:


www.ekes-edes.hu

  


A torták és mézeskalácsok készítője:


Vargáné Orbán Anikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...