2015. március 19., csütörtök

Térhatású Glazúr Díszítés

A régi új szerelem díszítőcsövekkel készült szegély rádíszítéses technikával és térhatású féldomborműves díszítés. 
A rádíszített szegélyezéssel már egy éve találkoztam a véletlennek hála ráakadtam az interneten. Sokáig csak ábrándoztam róla, de eltökélt szándékom volt, amint csak időt szakíthatok rá kipróbálom. Tavaly már ezzel köszöntem meg a megtisztelő figyelmeteket a Facebookon, amikor ránk talált a 10.000. oldalkövető.
Azóta több tervem is füstbe ment. Örökös időhiányban szenvedek. De végre tudtam mutatni nektek ebből a csodás technikából további ízelítőt most januárban. Volt szerencsém egy hatalmas tortán kipróbálni az újkeletű tudásom.
Hamarosan hozom a tanfolyami bemutató tortát is.

De ugye mézeskalácson is jól mutat?S hogy milyen alapanyagokból született mindaz amit láttok?

Az alap természetesen mézeskalács. Mind az alap, mind a színes díszítés cukormáz, vagyis glazúr, angol kifejezéssel élve royal icing. Ez csupán annyit jelent, hogy mindent tojásfehérjéből és porcukorból készítek, némi keményítővel és bizonyos esetekben pár csepp citromlével.
Receptet adni elég nehézkes. Nagyon sokféle állagát használjuk a különféle célokra. Ráadásul kikeverés után folyamatosan változik is a minősége, amit újra-újra fel kell javítani. Recept létezik, de látni, használva kell megtanulni, meg kell érteni. Ahogy mondani szoktam, sokszor el kell rontani, hogy igazán tudjuk hogyan kell jól csinálni.

De ha fáradtságot nem kímélve betörtük és megszelídítettük, hozzá kiműveltük a látásmódunkat, a képzelőerőnket és hozzá edzettük a mozdulatainkat ragyogó, változatos, még nem látott csodákat hozhatunk létre vele.

Engem mindig meglep milyen kevés dolog kell a cukor művészetéhez! 

Hamarosan folytatás következik itt a blogon!


Ha szeretnél jelentkezni 
várom jelentkezésedet az elérhetőségeimen.


A mézeskalácsok készítője:

Vargáné Orbán AnikóItt is megtalálsz, kattints a gombra:

          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...