2013. július 3., szerda

Nincs kettő egyforma


   Egy ötlet, egy kívánság, egy fotó, a meghívó, vagy egy régi emlék... 
Általában így indul egy esküvői köszönetajándék, vagy vendégajándék megrendelése más alkalomra. Valamikor van konkrét kérés, máskor megközelítőleg sincs. 




Könnyű a tervezés, ha van némi támpont.
Talán azt gondolhatnánk legegyszerűbb, ha a kínálatból választunk, s ez valóban így is van, ami a megrendelőt illeti. Az alkotónak viszont ez szigorú határokat szab, még ha saját korábbi munkáit kell is utánoznia.


Jól jön időnként, ha szabad kezet kaphat és hagyhatja szárnyra kelnie a fantáziáját, előbugyogni lelkéből a rég kikívánkozó harmóniákat. Ilyenkor a már biztos, kialakult motívumjai tovább fejlődnek, kerekednek, meglódulva burjánzanak, új lendülettel átalakulva, felfrissülnek beépítve új  motívum elemeket, és elem kapcsolatokat. A mintarendszer lesz tisztább, vagy rafináltabb, lágyabb, vagy épp határozottabb és ropogósabb. Igazán remek érzés ez, ha a végére kisül belőle valami újszerű, ami mégis igazán önmaga, de más és több, mint ami korábban volt. 


És ha az évek alatt a munkákat egymás mellé tennénk szemmel is látható a vonulat, az egyéni díszítő minták fejlődése. Amikor ez nem erőltetve  alakul, csupán csak némi művészi szabadság lehetőségének következménye akkor az igazán bizsergető és felemelő érzés, egy újabb felfedezés öröme.


Amikor úgy alakul, hogy egy másik alkotó munkájáról készült képet hoznak, mert olyat szeretnénk az igazi pikantéria. Ilyenkor meg sem kérdezem ugye lehet-e hogy magamat adjam. Természetesen megtartva az arányokat, színeket és stílust, de véletlenül sem hozva az eredetit készül a megrendelés. Még soha sem ért panasz e miatt. Meglepődve és csodálattal fogadták, és köszönték meg: 
"Jé egy sem ugyanaz, mennyivel szebbek, sőt egymásra sem hasonlítanak!"






Szóval, ha megvan az elképzelés vagy legalább az irány, már kisültek a mézeskalácsok, és elkészült az alapozás akkor jöhet a díszítés. Akkor így lesz 52 vagy 100 mind más!


Szeretnéd elsajátítani a mézeskalács készítés minden fortélyát?! Kíváncsi vagy hogyan készültek ezek a mézesek?


Sok szeretettel várlak:


Készséggel állok rendelkezésedre és várlak sok szeretettel:

Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező


elérhetőség:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ:






  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...