tag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post1910597024337013473..comments2022-04-03T14:23:35.769+02:00Comments on Ékes-Édes Mézeskalácsok: Ékes-Édes Mézeskalács ReceptVargáné Orbán Anikó - Ékes-Édes Stúdióhttp://www.blogger.com/profile/14544717319646911910noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-54392629223534769302015-11-16T21:03:58.636+01:002015-11-16T21:03:58.636+01:00A tészta pontosan így jó!
Egy hetet érdemes pihent...A tészta pontosan így jó!<br />Egy hetet érdemes pihentetni légmentesen lezárva. Akkor már megszívja magát a liszt és csodás tészta süthető belőle. :-)Vargáné Orbán Anikó - Ékes-Édes Stúdióhttps://www.blogger.com/profile/14544717319646911910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-36645877475645556322015-11-16T16:33:45.174+01:002015-11-16T16:33:45.174+01:00Kedves Anikó! Híg lett a tészta, mi lehet a baj? A...Kedves Anikó! Híg lett a tészta, mi lehet a baj? A hozzávalókat pontosan kimértem. Juditnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-16847934362584765262013-12-17T22:35:05.912+01:002013-12-17T22:35:05.912+01:00A mézeskalács receptem alapján jól elkészített süt...A mézeskalács receptem alapján jól elkészített sütemény puha, és légmentesen tartva az is marad.Vargáné Orbán Anikó - Ékes-Édes Stúdióhttps://www.blogger.com/profile/14544717319646911910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-27112003651749606062013-12-17T22:34:06.601+01:002013-12-17T22:34:06.601+01:00A receptet igyekeztem minél érthetőbben és részlet...A receptet igyekeztem minél érthetőbben és részletesen közreadni. Természetesen egy blogbejegyzés terjedelme nem engedi, hogy a sok apró fogást is át tudjam adni ilyen formában. A tanfolyamokon részt vettek már tudják, hogy ahhoz, hogy a mézeskalács tökéletes megjelenésű legyen sok odafigyelés, idő, gyakorlat és kellő ráfordított munka szükséges. Könnyebb mindezt tapasztalati úton a gyakorlatban megszerezni. <br />Mindazonáltal egy jó recept nem csak finom, de könnyen el is készíthető és a tészta jól kezelhető. Ez a recept ilyen. Aki többet és jobban szeretne tudni a mézeskalács készítésről és díszítésről, azt szeretettel várom a tanfolyamaimon.Vargáné Orbán Anikó - Ékes-Édes Stúdióhttps://www.blogger.com/profile/14544717319646911910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-8334921987475162732013-12-16T21:48:43.665+01:002013-12-16T21:48:43.665+01:00Kedves Anikó, nagyon szép tőled, hogy megosztottad...Kedves Anikó, nagyon szép tőled, hogy megosztottad receptedet a nagyközönséggel minden részletességgel, hogy meddig kell sütni, mennyi fokon, valamint nagyon hálás vagyok az íróka és mázak receptjéért is. Ma csináltam le a tésztát, majd meglátjuk a napokban mi lesz az eredménye :) Üdvözletem AndreaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-74465867061307309952013-12-10T11:55:33.005+01:002013-12-10T11:55:33.005+01:00Kedves Anikó! Ez a mézeskalács puha marad sütés ut...Kedves Anikó! Ez a mézeskalács puha marad sütés után? Köszi: IldiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-66694977927296437882013-12-03T12:24:00.993+01:002013-12-03T12:24:00.993+01:00Dear Esther,
Thank you of your commendation!
Here...Dear Esther, <br />Thank you of your commendation!<br />Here is my recipe in english:<br />http://mezeskalacsajandekok.blogspot.com/2013/11/gingerbread.html<br /><br />Before bake let use milk. After bakeing till it warm, use 1 egg yolk with 1 tablespoon egg yolk. <br />Or if it went cool you can useing 1 egg yolk with 1-2 teaspoon milk- you can coloured this one.<br /><br />Vargáné Orbán Anikó - Ékes-Édes Stúdióhttps://www.blogger.com/profile/14544717319646911910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-18214466615299499662013-11-30T16:06:11.718+01:002013-11-30T16:06:11.718+01:00Querida Aniko, que hermoso trabajo haces, me encan...Querida Aniko, que hermoso trabajo haces, me encanta. Para hacer las casas de Jengibre que receta recomiendas? podrias poner los pasos en español o ingles? con el traductor ya me perdi jeje... La yema y la leche se la pones una vez que ya el pan esta fuera horneado o con la masa cruda antes de meterla al horno? graciasEsther73rghttps://www.blogger.com/profile/12658712203674644419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-48322051331769017172013-11-30T16:02:57.078+01:002013-11-30T16:02:57.078+01:00Querida Anico, que hermoso trabajo haces, me encan...Querida Anico, que hermoso trabajo haces, me encanta... Para las casitas de jengibre cual receta recomiendas? los pasos los podrias explicar en ingles o español,, me pierdo un poco . Un beso y graciasEsther73rghttps://www.blogger.com/profile/12658712203674644419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-18113957315253383132013-11-20T22:27:14.566+01:002013-11-20T22:27:14.566+01:00Nagyon szépen köszönöm :) , erre nem is gondoltam!...Nagyon szépen köszönöm :) , erre nem is gondoltam! Nemsokára eljön a próba ideje, remélem, most már szebben sikerül karácsonyra... Üdv: VirágAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-3437846679923252062013-11-15T10:07:55.377+01:002013-11-15T10:07:55.377+01:00Kedves Virág,
Sajnos még egy ilyen bővített mézesk...Kedves Virág,<br />Sajnos még egy ilyen bővített mézeskalács recept is csak korlátozottan tudja átadni mindazt a gyakorlati tudást, amit a három napos tanfolyamaim keretében igyekszem átadni a résztvevőknek.<br />Próbálj meg odafigyelni, hogy a mézeskalácsok kiszaggatás után csak rövid időt legyenek a levegőn, mielőtt sütőbe kerülnek. A túlszáradt, illetve nem egyenletes nedvességtartalmú tésztával fordul elő ilyesmi eső sorban. Vargáné Orbán Anikó - Ékes-Édes Stúdióhttps://www.blogger.com/profile/14544717319646911910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5623622211775567022.post-56313907312031616532013-11-13T22:07:30.105+01:002013-11-13T22:07:30.105+01:00Kedves Anikó! Régi mézeskalácsozó vagyok, de talál...Kedves Anikó! Régi mézeskalácsozó vagyok, de találtam új és hasznos infót Nálad, köszönöm :) Egy dologra viszont a hosszú évek alatt sem tudtam rájönni, ezért megkérdeznélek, hátha tudod a választ: miért van az, hogy a már megsült mézeskalácsaim közepe felpúposodik, és nem marad mindenhol vízszintes? Ha nem sütöm meg eléggé, akkor is ilyen, ha túlsütöm, vagy éppen tökéletesre sikerül ;) , akkor is. Van valami ötleted? Köszönöm előre is a segítséged! VirágAnonymousnoreply@blogger.com