2021. december 9., csütörtök

Mézeskalácsok Téli Madaras Képekkel

A cukormáz rendkívűl sok oldalú anyag. Rengeteg féle díszítési technikát meg lehet valósítani vele. Csak az állagát kell pontosan igazítani a megkívánt tulajdonságok eléréséig. Így lehet levegősebb és lehet kevésbé, lehet cukrosabb, vagy kevésbé tömény, de lehet hígabb is a tojásfehérjétől. 

Nagyon kedvelem a 3D-s féldomborműves technikát. Kell hozzá némi térérzékelés, de koránt sem lehetetlen. Minta szempontjából korlátlan a kivitelezési lehetőség. Ennek egyszerűbb kivitelezése látható a mézeskalácsokon például, ha cifra kalocsait hímezünk, de a csúcsa, ha szoborszerűen formáljuk a mázat mint ezen a nagy, 30 cm-es mézeskalács szíven. A madarak a kedvenceim. A legjobb minden évben, ha lefut a mézeskalács szezonja, hogy marad idő figyelni őket a konyha, vagy a Stúdió ablakából, ahogy lakmároznak a kertben.




A technika elsajátítható a Díszítő Glazúrozó Haladó (haladó 2.) Tanfolyamokon. Ott színesben készítünk hasonlót a résztvevőkkel. Ezek itt a tálcán a cukormázas felületre festéssel együtt ezen a tanfolyamon a tanagyag a térbeli csipke hintó elkészítése mellett. Tényleg azoknak ajánlott, akik gyakorlottak az írókázásban.

A féldomborműves tecchnikát nem a mézeskalács készítők találták ki. A viktoriánus angliából kiindulva a világon 180 éve készítenek már cukormázas, vagyis royal icing tortákat. Én is készítettem 3 éve hasonló madárkás központi dísszel. A tortán láthatjátok az említett tanfolyamon elsajátítható térbeli csipke dekoráció, nem csak a hintó reprodukálására alkalmas.









Sok szeretettel várlak:


Készséggel állok rendelkezésedre és várulak sok szeretettel:

Vargáné Orbán Anikó
Ékes-Édes Stúdió alapítója és vezetője,
nemzetközi díjas torta designer
(2017 Cake Masters: Royal Icing Award - avagy "a Torta Oscar-díj" cukormázas tortadíszítés kategóriájának nyertese),
díszítőcsöves tortadíszítés és mézeskalács készítő oktató,
(a mézeskalács készítésének elismert hazai és nemzetközi szaktekintélye, művésze és oktatója, licencia adó)
tanfolyam szervező


elérhetőség:
+36 70 941 26 13


ITT IS MEGTALÁLSZ:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...