2013. október 9., szerda

Mézeskalács Tanfolyamok az Ékes Mézeskalács Ajándékok műhelyében


A 2013 óta eltelt időszakról és a legfrissebb hírek olvashatóak ezen a linken>>>

2013.

Sok dolog történt ebben az évben. Szeretném veletek megosztani az elért eredményeket, és a kínálkozó új lehetőségeket.

Az idén elkészült a műhelyem. Itt tágas, világos, szép környezetben készülhetnek már a mézeskalácsok. Június óta ideális körülmények között tarthatom itt a tanfolyamokat is. Ideje volt, mert többen régóta vártatok erre a lehetőségre.

Sokan jöttetek el hozzám, és távoztatok izgatott várakozással, hogy mielőbb önállóan is belevessétek magatokat ebbe a szívet melengető, kreatív, és ezer ágán ezer lehetőséget kínáló, mindig új felfedezésre hívogató gyönyörű témába.



Kedvességetek és lelkesedésetek, a pozitív visszajelzéseitek igazolják jó utat választottam. A tudásomat és tapasztalataimat mostantól kicsit másképp, de szintén sokak örömére fordíthatom.
Biztos vagyok benne, hogy mindegyőtök hasznára fordíthatja az itt tanultakat. nemcsak kreatív vagy művészi hajlamaitok megélésében, de kitartással és szorgalommal megélhetéssé is válhat..., ahogy nekem is az elmúlt években.




Már a kora tavasszal elkezdődtek a tanfolyamok. Bár a műhely még nem volt fogadó képes, néhányan voltak annyira türelmetlenek, hogy így is vállalkoztak



  





A lakásban helynek kicsit szűkében, de elindult a munka. Köszönöm nekik a bizalmat. Velük sikerült a célként kitűzött óratervet és tananyagot kipróbálnom és finomítanom.   

Júniusban már teljes biztonsággal és abszolút felkészülten vehettük birtokba az új helyszínt.
Az épület nem e célra lett eredetileg megtervezve. Sokáig kicsit sajnáltam, hogy nem dolgozhatok együtt legalább 6 esetleg 8 emberrel. Időközben kiderült a 4-es résztvevői létszám minden szempontból ideális. Ahhoz, hogy mindenki megkapja a kellő figyelmet, segítséget, hogy mindenki elégedetten zárja a kurzust, és ilyen a fotókon is látható gyönyörű munkákat készíthessen, el sem tudom képzelni, hogy egy időben több emberrel foglalkozzak.

Több érdeklődő hitetlenkedve kérdezi, vajon valóban mindenki maga készíti-e ezeket, nem én segítek-e be a tanítványok főmunkadarabjainak elkészítésében.
A válasz egyszerű, mindenki maga készíti, természetesen a technikai kivitelezés, a tervezés és a díszítés felmerülő feladatainak pontos átbeszélésével, és a készítés közbeni iránymutatásaim mellett.



 A gyakorlat bebizonyította lelkiismeretesen pontosan ennyi, alkalmanként négy embernek tudom átadni maximálisan a tudást.
A tanítványok általában teljesen kezdők, vagy épp csak karácsony előtt szoktak sütögetni. Az itt elkészült munkák minősége, szépsége ezért is beszédes. Jó alapokkal bárki képes ilyen gyönyörűségeket készíteni.
Ritkábban előfordul, hogy nagyobb gyakorlattal is érkeznek hozzám, akár néhány éves vásározós tapasztalattal is. Ezekben az esetekben is sikerült új perspektívát és új lendületet adni a továbbfejlődéshez, és erre, illetve őrájuk külön büszke vagyok. Lelkesedésük, ügyességük előre mutató.








2014-ben induló kézműves Ékes Édes oldalon már elérhetőek lesznek a munkáik, egyedi mézeskalács ajándéktárgyak megrendelésével. Valamint esküvő kiállításokra is ellátogatunk.




A mézeskalács díszítésében használható technikák kifogyhatatlanok. Így sikerült már középhaladó és haladó szintű tanfolyamokat is megtartani több témában is. Így a Színes kalocsai és térhatású féldomborműves írómázas díszítés vagy Az Írócsöves díszítés térbeli virágokkal, és a Térbeli mézeskalácsok, a rátétmunka, az ütőfások és a mézeskerámiák sütése.







Szeretnék külön kiemelten köszönetet mondani férjemnek, Varga Balázsnak, hogy megteremtette a lehetőségeim hátterét. Nélküle ma nem tarthatnék itt.


Az építkezés sajátkezűleg, ami elsősorban az ő kitartó munkájának az érdeme, de a honlapom életre hívása, az ötletek záporának átrostálása, és megérlelése, tervezés és kivitelezés csak vele működhetett igazán hatékonyan.




Hálás vagyok a nagyon szép fotókért is amiket a műhelyben folyó munkákról és a lányokról készített.














 További fotókat találsz a tanfolyamokról
                                         a FACEBOOK oldalamon.


Szeretnéd elsajátítani a mézeskalács készítés minden fortélyát?! Kíváncsi vagy hogyan készültek ezek a mézesek?

A tanfolyamokról és az alkotóműhely kínálatáról Bővebben erre a linkre kattintva.


Várlak az Ékes Mézeskalács Ajándékok honlapján is:
    




I've got many requests a lot of people recently, who don't understand in my language, in hungarian. Sorry but I can't give online lessons yet.
But I wanna help!


                             The perfect gingerbread, and icing recipe   









Várjuk megrendelését az 
ÉkesÉdes oldalán

Ha szeretnél jelentkezni 
várom jelentkezésedet az elérhetőségeimen.







A mézeskalácsok készítője:

Vargáné Orbán Anikó


Itt is megtalálsz, kattints a gombra:

          

2 megjegyzés:

  1. Busznyák Renáta2013. november 27. 18:12

    Gratulálok, szuperul összeállított anyag.Mindenkinek teljes szívemből ajánlom Anikó tanfolyamait.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Reni,
      Úttörő voltál a tanfolyamaimon elsőként. Azóta többször is találkoztunk már egy-egy haladó tanfolyam keretében. Mindig örülök, ha látlak!
      Együtt dolgozni veled öröm, lelkesedésed, kitartásod, és ügyességed könnyűvé teszi a dolgomat!
      Köszönöm!
      A mézes tevékenységedhez a továbbiakban is sok sikert kívánok!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...